Illustrasjon jente med blokkfløyte

Søknader

Har lufta gått ut av sekkepipene? Stjernekikkertene tatt kvelden?  Neste søknadsrunde er våren 2021. 
Hyttebestyrer John Anton og Tove Linn og Trine fra banken

1 million til solstrøm i Stranddalen

Vi bidrar med 1 million kroner til Stavanger Turistforening sitt prosjekt med å bytte fra dieselaggregat til solceller. Dermed får Stranddalen turisthytte miljøvennlig energi og det blir enda roligere for gjestene på fjellet. 
Odd Langhelle og Erik Kvia Hansen

Stor gave til Skifestivalen Blink

Selv om folkefesten utgår i år, vil Sandnes Sparebanks Gavefond gjerne støtte Blinken og arrangementet som blir stort på TV. Vi vil at Blinken skal fortsette også i årene framover! På bildet ser vi Odd Langhelle, Skifestivalen Blink og Erik Kvia Hansen, banken.
Sommerfugleffekten

600.000 kroner til Sommerfugleffekten

Sommerfugleffekten har et sterkt ønske om å nå ut til enda flere. De skal derfor i gang med en «livsmestringskoffert» med filmer og annet materiell til bruk for lærere, foreldre og elever. Les mer på sommerfugleffekten.no

Ny gave til Vitenfabrikken

750.000 til regionens trekkplaster

Vitenfabrikken fikk 750.000 kroner til å lage en ny, fast astronomiutstilling i tilknytning til Planetariet. John Arne Frafjord fra Vitenfabrikken og Rune Jåthun fra banken.
Odd Langhelle og Erik Kvia Hansen

Hengekøyer til Norgesferien

Koronaen gjorde at de fleste ferieplanene i utlandet ble avlyst. Folk tok nærmiljøet enda mer i bruk og fant alternative ferieplaner. Vi delte ut et stort lass hengekøyer gjennom en konkurranse på vår facebookside. Det var en glede å dele ut dungevis med hengekøyer til heldige vinnere!
Oversiktsbilde Bankisen i Sandnes

Nå blir det nytt arenahus i Melsheia

Sandnes Arena AS er et samarbeid mellom 6 idrettslag i Sandnes og de har på imponerende vis fått på plass rulleskianlegget i Melsheia. Med 5 millioner kroner i gave fra Sandnes Sparebanks Gavefond blir det nå satt opp et flott Arenabygg som bl.a  vil innholde treningshall, overnattingsmuligheter, kafe og toalettfasiliteter.

Oversiktsbilde Bankisen i Sandnes

3 millioner til Planetariet

20. juni 2019 nyåpnet Planetariet ved Vitenfabrikken i Sandnes. Med en gave på hele 3 millioner fra vårt gavefond, kunne en større oppgradering av både teknisk utstyr og interiør bli mulig. Etter 10 års drift og nesten 300.000 besøkende var Planetariet utslitt. Nå er attraksjonen igjen klar for å ta i mot store og små spente og nysgjerrige.
Oversiktsbilde Bankisen i Sandnes

400 frivillige får bekledning av Gavefondet

Når EM for lag (friidrett) arrangeres på Sandnes Stadion 9. – 11. august 2019, er 400 frivillige i sving! En gave fra vårt gavefond på 360.000 kroner går til funskjonærbekledning av alle frivillige. Uten de frivillige, kunne ikke et slikt EM ha blitt arrangert, rett og slett! Hurra for innsatsen de frivillige legger ned!

Gratiskonsert under Skifestivalen Blink 2019

Blinken 2019: Tradisjonen tro spanderer vi fredagens konsert under Blinken! I år står fyrverkeriet Madcon på scenen – vi spår at det blir kok i Vågen! Ta med halve slekta og kom på folkefesten!
Oversiktsbilde Bankisen i Sandnes

2250 barn deltok på Barnas By!

Tre dager  i juni 2019 var det et yrende liv av barn i indre vågen under Barnas By i regi av Sandnes kommune. Gjennom en gave fra Sandnes Sparebanks Gavefond spanderte banken t-skjorter til alle de 2250 barna som deltok. Foto: Hallvard Fagerland/Sandnes kommune
Oversiktsbilde Bankisen i Sandnes

Gavefondet har gitt Sandnes skøytebane

10. februar 2019 åpnet Bankisen på Ruten i Sandnes. Skøytebanen midt i sentrum har blitt mulig med et tilskudd på 450.000 kroner fra vårt gavefond. Sandnes kommune har betalt resten. Bankisen er gratis å bruke for alle og vil stå oppe i totalt 10 uker denne vinteren.  Foto: Rune Helliesen.

Over 3000 får vist hvem de er på lag med!

Vår lagdrakt: Vi gjentok suksessen fra i fjor og oppfordret lag til å søke om like lagdrakter! Og etter at trekningen blant alle søkerne er gjort, er statusen slik: Over 3000 drakter fordelt på 111 lag/organisasjoner!  Hurra for gavefondet!

Trine Hilde Ingunn

Mange eldresentre får ønsker oppfylt!

Byhagen BOAS sendte oss en søknad om midler til piano, og bare dager senere kom vi trillende inn med et flunkende nytt piano! Etterpå oppfordret vi alle andre dagsentre/eldresentre i kommunene Sandnes, Stavanger og Sola om å søke om penger! Og det kom inn mange søknader! Og både pinaoer, sykler, kjøkkenmaskiner og mye mer har blitt innkjøpt! Til glede og begeistring for beboere, ansatte og pårørende!

Sigvart dagsland plakat

Førjulskonsert med Dagsland og Concentus

Vi kjøpte en hel konsert som vi ga bort. I tillegg til at mange av våre kunder fikk billetter, ga vi bort om lag 200 billetter til to veldedige organisasjoner. Lørdag 24. november 2018 fikk mange oppleve en varm og stemningsfull konsert i Sandnes kulturhus.

 

 

Foto av Silje Marie i sommerfugleffekten

Nesten 300.000 kr til Sommerfugleffekten

Silje Marie ble utsatt for utspekulert, subtil «jentemobbing» på skolen og kollapset til slutt. Nå har antimobbe-programmet Sommerfugleffekten nådd ut til ti 6000 i vår region. Med 296.000 fra vårt gavefond, vil 12 nye skoler få ta del i det tankevekkende og lærerike antimobbeprogrammet. Les mer på sommerfugleffekten.no

Stor gave til Team Ingebrigtsen

Team Ingebrigtsen fikk i juni  2018 1,8 millioner fordelt på tre år fra vårt gavefond. Pengene skal brukes til treningsopplegg i hjembyen og gjennom samarbeid med Sandnes Idrettslag friidretts arbeid for barn og unge.

89 skoler fikk til sammen nesten 5 millioner!

I høst spurte vi FAU ved barne- og ungdomsskoler i regionen om de hadde ønsker om nytt utstyr eller opplevelser for elevene. I alt 89 skoler fikk tildelt midler til det de hadde ønsket seg og det ble tildelt totalt 4. 752.000 kroner! Uteområder, gapahuk, sykkelstativ, skoletur til skibakken...ble finansiert. Her ser vi elever ved Tastarusta skole som ønsket seg nye benker til sine sosiale soner.

Vitenfabrikken kan pusse opp stjernehimmelen

10 år og 250.000 besøkende i Planetariet, har satt sine spor. Med 3 millioner fra vårt gavefond kan Vitenfabrikken skifte ut utstyr og oppgradere til best mulig teknologi. Slik at Planetariet kan fortsette å glede, begeistre og inspirere små og store til å utforske mer. Nyåpning av planetariet juni 2019.

Gave fullfinansierer MEDSIM

Med gaven på 2 millioner kroner til Sykehuset i våre hender, er Mor/Barn-delen av Med.SIM fullfinansiert. Mer trygghet for barn, foreldre og helsepersonell.

Gave gjorde teaterstykket "3. aug 1964" mulig

Et stjernelag (Renberg, Østin Ommundsen, Nøst, Dybdahl) har skapt teaterforestillingen - Gretelill Tangen og Mareike Wang i rollene. Eldre i regionen er invitert til gratisforestillinger på dagtid, men forestillingen inngår i det vanlige programmet på kveldstid.

Gratiskonsert under Skifestivalen Blink

Det har blitt en veldig hyggelig tradisjon at det er Sandnes Sparebank som spanderer den ene konserten under Blinken. I 2018 sto Vamp på scenen og hver centimeter i Vågen var fylt opp. Foto: Rune Helliesen.

Gaven som gir eldre vind i håret

Fire eldresentre i Sandnes har fått elektriske "Christianiasykler". Med plass til to fjonge eldre framme, kan den kyndige aktivitøren ta de med på herlige lufteturen. Siden syklene er elektriske, er det ikke tungt å ta seg rundt.

Konferansen alle ville gå på...

Næringslivskonferansen FOLK ble arrangert for første gang i 2018, i samarbeid med Næringsforeningen i Stavanger. Plassene ble raskt fylt opp og tilbakemeldingene var svært gode i etterkant. I mars 2019 gjentok vi suksessen! Fullt hus og venteliste for å få plass. Vi gleder oss allerede til FOLK 2020!

2000 barn og unge kan vise hvem de er på lag med

Gjennom prosjektet "Vår lagdrakt" delte vi ut over 2000  hettegensere, drakter, drikkeflasker og sekker til lag og foreninger i vår region. Klærne ble påtrykket lagenes egen logo.

Hjertelig til stede på Mablis

Vi har støttet Mablis-festivalen med 100.000 kroner både i 2018 og 2019. Festivalen har blitt en formidabel publikumssuksess! God stemning!