Innhold

– Kredittkort passer ikke for alle

Har en dårlig oversikt over økonomien, bør en ikke velge kredittkort. – Kredittkort passer ikke for alle, sier direktør Eirik Haver.

Å betale med kredittkort, har utvilsomt en rekke fordeler. Det er tryggere ved handel på nett og i utlandet siden kortet ikke er knyttet til kontoen din, og du dermed ikke risikerer å bli svindlet. Her kan du lese mer om hvorfor vi anbefaler kredittkort for å minimere sjansene for svindel.

Likevel er det ikke alle som bør ha kredittkort. Direktør for personmarkedet, Eirik Haver, sier at det er flere faktorer som må vurderes før en søker om kredittkort.

– De som ikke har struktur på økonomien sin og som ikke har en plan for hvordan de skal betale ned kredittkortgjelden på relativt kort tid, bør ikke ha kredittkort, sier Haver.
Haver er likevel klar på at for dem som har god oversikt og som kan håndtere nedbetalingen på en god måte, er kredittkort både en god og trygg løsning.

– Og det er ikke slik at ung alder trenger å være et hinder for å ha kredittkort, så lenge en har god kontroll. Mange unge handler mye på nettet og da er kredittkortet det beste og tryggeste, forklarer han, og legger til:
– Noen bruker også kredittkort for å finansiere et overforbruk. Da bør varsellampene lyse. God oversikt og struktur i økonomien er viktig for å ha en fornuftig bruk av kredittkort.