Betale til utlandet?

Å betale til utlandet gjør du enkelt via nettbanken, gå til "Betalinger" > "Betale" og så velger du "Betale til utlandet" i menyen i toppen.

Ved utenlandsbetaling er det ekstra viktig at opplysningene du gir er korrekte. Ukorrekte opplysninger kan føre til forsinkelse eller at transaksjonen ikke godtas av mottakende bank. Veiledning vil bli gitt via skjermbildene i nettbank.

Eksempel på betaling til EU
Eksempel på betaling til USA

Motta penger fra utlandet?

Sandnes Sparebank har BIC/SWIFT-koden SASKNO22

Din konto vil bli godskrevet med samme valutadato som banken har mottatt pengene.
Du kan finne IBAN-nummeret for din konto på forskjellige måter:  NB: Hver konto har et unikt IBAN-nummer.
  • I nettbanken, gå til "Kontoer" > "Mine kontoer" > Finn relevant konto > Klikk på de tre prikkene til høyre > "Kontobetingelser". IBAN ligger øverst i listen.
  •  - Øverst på kontoutskrifter

Frister og sånt

Betalingsoppdrag må være banken i hende før kl. 13.00 for å bli ekspedert samme dag. Betalinger lagt i nettbank etter kl. 13.00 vil ikke bli oversendt før neste virkedag. Det samme gjelder betalinger lagt inn lørdager og søndager (ikke virkedager).

Mottaker vil i de fleste tilfeller motta pengene 2 virkedager etter at avsender er belastet, men dette vil variere mellom land og valutasorter.

På forfallsdato vil du se reservert beløp beregnet på gårsdagens kurs. Kurssetting skjer klokken 14.10 og blir tilgjengelig i nettbanken rundt klokken 15.00.

Viktige unntak

  • Vi kan dessverre ikke sende NOK til: Mexico, Chile, Romania, Indonesia, Burundi og USA.
  • Vi kan dessverre ikke sende USD til: Nord-Korea, Sudan, Iran, Cuba og Syria.
  • Vi tar dessverre ikke lenger inn valutasjekker i utenlandsk valuta. Vi tar fortsatt inn utenlandske sjekker i NOK.

Kontakt oss

Dersom du ikke har tilgang til nettbank, kan vi hjelpe deg med overføring til utlandet. Last ned Swift-skjemaet (på norsk eller på engelsk) fyll ut og send det til oss på valuta@sandnes-sparebank.no eller bruk faxnummeret som står på skjemaet.

For øvrig informasjon, kontakt vår valutavdeling på telefon 51 67 68 41 eller e-post valuta@sandnes-sparebank.no.