Utenlandsbetaling

Betaling og priser

Kontakt oss

Dersom du ikke har tilgang til nettbank, kan vi hjelpe deg med overføring til utlandet. Last ned Swift-skjemaet (på norsk eller på engelsk) fyll ut og send det til oss på valuta@sandnes-sparebank.no eller bruk faxnummeret som står på skjemaet.

For øvrig informasjon, kontakt vår valutavdeling på telefon 51 67 68 41 eller e-post valuta@sandnes-sparebank.no.

IBAN

IBAN er en internasjonal standard for bankkontonummer til bruk for betalinger til og fra utlandet. IBAN baseres på ditt eksisterende kontonummer pluss fire tegn.

Du kan finne IBAN-nummeret for dine kontoer to forskjellige steder: Øverst på kontoutskriften, eller i nettbanken.
For å finne IBAN-nummeret i nettbanken: Gå til "Kontoer" > "Mine kontoer" > Finn relevant konto > Klikk på de tre prikkene til høyre > "Kontobetingelser". IBAN ligger øverst i listen.

Ved betaling til land i Europa skal det brukes IBAN (International Bank Account Number). IBAN er blitt standard også for flere land utenfor Europa, klikk her for en oversikt.

BIC / SWIFT

Ved betaling til konto i utlandet må BIC/SWIFT til mottakerbank oppgis. BIC/SWIFT er på åtte eller elleve tegn, hvorav de seks første alltid er bokstaver. BIC/SWIFT er som regel oppgitt på faktura og/eller brevark fra betalingsmottaker.

Ved betaling fra utlandet til konto i Sandnes Sparebank, benyttes BIC/SWIFT koden SASKNO22 og IBAN-nummer for kontoen du skal motta pengene på. Disse IBAN-nummerne finner du enten under kontodetaljer i nettbanken (gå til "Kontoer" > "Mine kontoer" > Finn relevant konto > Klikk på de tre prikkene til høyre > "Kontobetingelser". IBAN ligger øverst i listen) eller øverst på kontoutskriften.

Bankkode
Følgende land har i tillegg en bankkode som kan brukes:
Canada - CC + 9 siffer
Eksempel: CC123456789

Australia - AU + 6 siffer
Eksempel: AU123456

USA* - FW + 9 siffer
Eksempel: FW123456789

Sør-Afrika - ZA + 6 siffer
Eksempel: ZA123456

*Bankkoden for USA kan være oppgitt som ABA-nummer, men FW må likevel brukes i bankkodefeltet sammen med 9 siffer.