Vi drømmer om noe alle sammen. Kanskje er drømmen din en hytte på fjellet, et hus i Spania, eller mulighet til å reise mer når hverdagen ikke lenger handler om jobb? Uansett hva det er, vil det sannsynligvis koste penger. Og derfor er det aldri feil å spare.

Sett pengene i arbeid for deg og se hvordan du kan nå drømmen din

 

Spar i fond – få mer igjen

Alle kan spare noe, mener ekspertene. Og når du sparer, bør du absolutt vurdere å sette pengene i et aksjefond.

 

Velger du å spare i et aksjefond kan forventet avkastning over tid bli høyere enn med vanlig banksparing. 

 

- All sparing er bra, men alle ønsker å få mest mulig ut av pengene sine, sier Sundet.  

Et eksempel på dette kan være at du sparer 1 500 kroner i måneden. På en vanlig sparekonto ville du fått rundt 1,5 prosent rente. Da ville du hatt 300 000 kroner på konto etter 15 år. Sparer du derimot i et norsk aksjefond, er det ikke urealistisk å forvente en gjennomsnittlig årlig avkastning på om lag 8,5 prosent*. En slik årlig avkastning vil isåfall gi deg i overkant av 530 000 kroner i løpet av den samme tiden.

Et langt skritt nærmere drømmen, ikke sant?

 

Ha et langsiktig perspektiv og se drømmen vokse

Eika Kapitalforvaltning anbefaler alle som sparer i fond å ha et langsiktig perspektiv, minimum 10-15 år. Jo lenger du sparer, jo bedre sikret er du mot svingningene i aksjemarkedet.

Ingen grunn til å vente – så hvorfor ikke starte allerede i dag? Bruker du mobilbanken, er du bare et par tastetrykk unna å starte en spareavtale.

- Mobilbanken gjør det enkelt å administrere spareavtalen. Ekstra morsomt er det også at du kan følge med på hvordan fondet du sparer i utvikler seg. Slik kan du bokstavelig talt se hvordan pengene – og drømmen din vokser. Det er alltid motiverende for en som sparer, sier Sundet. 

Ikke lastet ned mobilbanken ennå? Her kan du gjøre det

 

Vi hjelper deg i gang med sparingen din

Fortsatt usikker på hvordan du skal organisere sparingen din? Snakk med en av rådgiverne i banken. Sammen kan vi finne den riktige spareplanen for deg.

*Årlig gjennomsnittlig avkastning for OSEBX fra [31/12-00 til [31/12-15] er [12%].

NB! Historisk avkastning er ingen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil bl.a. avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, verdipapirfondets risiko, samt kostnader ved tegning, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.